Binnen 36 uur twee terroristische incidenten - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Hans Drayer - WaarBenJij.nu Binnen 36 uur twee terroristische incidenten - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Hans Drayer - WaarBenJij.nu

Binnen 36 uur twee terroristische incidenten

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hans

10 Maart 2009 | Ierland, Dublin

Terwijl ik net wil afsluiten, valt mijn oog op het laatste nieuws van de nu.nl. Het bericht verwijst naar een bericht van de BBC: zie bijgaande verwijzing, http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/7933990.stm Een tweede aanslag in Noord-Ierland.
Hoewel het nog honderden kilometers weg is, voelt het anders. Wat gaat dit weer voor impact hebben? Ik moet denken aan een uitspraak: "Haat komt meestal voort uit zelf-haat" Gaat dat bij deze bewegingen ook op. Hoe zouden zij op zo'n uitspraak reageren, of is zo'n uitspraak alleen maar voorbehouden aan hen die in relatieve veiligheid verkeren.
Sommigen zeggen dat alles wat een keer gebeurt, niet nog een keer hoeft te gebeuren, maar alles wat 2 keer gebeurt, het beslist nog een keer zal gebeuren. Ik hoop dat zij ongelijk krijgen.

• 10 Maart 2009 - 17:19

Patrick Voss:

Hallo Hans, heb aan je moeten denken met de berichtgeving van de afgelopen dagen. Zal wel een bijzonder gevoel met zich meebrengen. Heb zelf het gevoel dat het hier niet bij blijft.Hoe zijn je eerste dagen verlopen? in welke spiegel heb je al mogen kijken? Geniet vooral van de afstand !!

• 10 Maart 2009 - 19:31

Marinus:

Beste Hans, Gisteren, 9 maart, deed je (volgens mij) al een grote ontdekking, je schrijft: "Op het hele eiland zijn trouwens geen door mensen aangelegde zeeweringen, zoals duinen of dijken te vinden, behalve... ja rond het huis waar ik verblijf, eigendom van een Nederlands echtpaar." Dit is dus mijns inziens een fundamenteel verschil. Wij, Nederlanders, willen zekerheid. De eiland bewoners kunnen veel beter omgaan met invloeden van buitenaf. Hans probeer je Nederlandse bril af te zetten en Ier te zijn tussen de Ieren. Ik kijk uit naar de dag dat je met een Iers-dialect ons bericht. Succes toegewenst van zo'n echte Nederlander die zelf ook alleen maar zekerheid nastreeft en absoluut geen Ier is.

• 10 Maart 2009 - 20:26

Mart Verheijen:

Hoi Hans, hier in Noord-Ierland wordt op twee totaal verschillende manieren omgegaan met de aanslagen. De katholieken zijn woedend en de protestanten roepen op tot kalmte. De collega's hier zeggen dat dit redelijk uniek is. Een paar jaar gelden zou heet volledig omgekeerd zijn. Partijen hier hebben al veel van de vrede geleerd. nl. het biedt hoop een betere toekomst, onzeker weliswaar maar wel beter.
    Terug naar de donkere tijden van het verleden is voor niemand hier een optie. De PSNI collega's zijn wel allemaal aangeslagen, maar zijn overtuigd van de hun positieve bijdrage aan deze samenleving. De extreme uitingen van geweld brengt mensen hier samen in hun geloof in de toekomst, het verbindt ze.

Groetjes uit Belfast,

Mart